Kdo je nejteplejším státem na světě?

Obsah

Kdo je nejteplejším státem na světě?

Kdo je nejteplejším státem na světě?

Florida je vyhlášená svým celoročně krásným počasím, což je důsledek blízkosti oceánu ve všech částech státu. Subtropické až tropické klima stojí za letními teplotami v rozmezí 32 – 34 °C. Zimy bývají mírné, Florida je nejteplejším státem USA. Sníh je v ní vzácností a teploty opravdu málokdy spadnou pod 5 °C.

Kdo je největším státem USA?

Se svou rozlohou 170 304 km² je Florida 22. největším státem USA, v počtu obyvatel (20,6 milionů) je však třetím nejlidnatějším státem a s hodnotou hustoty zalidnění 147 obyvatel na km² je na osmém místě. Hlavním městem je Tallahassee se 190 tisíci obyvateli.

Kde se nachází Florida?

Stát Florida leží na jihovýchodě USA, vystihnout se dá pár slovy – slunce, pláže, pomeranče, Disneyland, Kubánci a důchodci. Na Floridu létá poměrně dost charterových letů, čímž se stává snadno dostupnou i z Česka.

Kdo létá na Floridu?

Na Floridu létá poměrně dost charterových letů, čímž se stává snadno dostupnou i z Česka. Základní informace o Floridě. Anglický název státu: Florida. Zkratka státu: FL. Hlavní město: Tallahassee. Největší město:Jacksonville. Rozloha: 170 304 km2(22. největší stát USA) Počet obyvatel: 19 317 568 (4. nejvyšší v USA)

Související příspěvky: