Co je časté močení moči?

Obsah

Co je časté močení moči?

Co je časté močení moči?

Časté močení (někdy označovaná jako frekvence) není totéž co inkontinence moči. Většina lidí močí 6 až 7x za 24 hodin. Pokud močíte častěji, může to být známkou častého močení, ale každý člověk je jiný a pokud občas močíte více než 7x za 24 hodin, není třeba se hned děsit.

Může to být časté močení moči?

Někdy může být časté močení doprovázet inkontinenci moči, jako jeden z příznaků, ale není to totéž. Většina lidí močí zhruba 6 až 7x za 24 hodin. Časté močení je definováno jako potřeba močit více než 7x za 24 hodin, pokud postižená osoba vypije za stejnoudobu vypije kolem 2 litrů tekutin.

Jaké jsou příčiny častého močení?

Mezi příčiny častého močení, za které může životní styl, patří, mimo jiné, nadměrný příjem tekutin, zejména takových, které obsahují kofein nebo alkohol.

Co se může stát s častým močením?

Pokud jsou s častým močením spojeny další příznaky, může to být známkou závažnějšího onemocnění. Například nykturie neboli potřeba močit v noci, kdy spíte, může být příznakem diabetes insipidus nebo diabetes mellitus. Mezi další příznaky, které byste měli konzultovat s lékařem, patří, mimo jiné:

Související příspěvky: