Jak připravit drcená rajčata?

Obsah

Jak připravit drcená rajčata?

Jak připravit drcená rajčata?

Drcená rajčata. Rychle spařte 1 kg rajčat, oloupejte je, odstraňte semínka a nakrájejte rajčata na kostičky. Ve velkém hrnci je orestujte na olivovém oleji, osolte a opepřete. Vařte na mírném ohni asi 20 minut a pravidelně promíchávejte. Hotovou směs přemístěte do předem vyvařených sklenic a zavařujte asi po dobu ...

Jak sušit rajčata?

Rajčata můžete podle chuti posypat sušenou bazalkou a osolit. Pak už jen sušičku zapněte, nastavte termostat asi na pětašedesát stupňů Celsia a sušte tři až osm hodin.

Jak připravit rajčata v zimě?

Rajčata jsou skvělá zelenina, kterou jde připravit na stovky způsobů. Jenomže co když už vám lezou i ušima, čerstvá je nemůžete ani vidět a bojíte se, že vám úroda shnije nebo zplesniví? Udělejte si rajčatové zásoby, které se budou v zimě hodit!

Proč jsou rajčata tepelně zpracovaná?

Tepelně zpracovaná rajčata obsahují paradoxně mnohem více lykopenu - důležitého antioxidantu, jako ta čerstvá. Zavařená rajčata využijete v teplé kuchyni - do rajské polévky, jako podklad na pizzu, do omáčky či pod maso. Postup je jednoduchý: rajčata zbavte slupky a natlačte do sklenic.

Související příspěvky: