Jak připravit rajčata?

Obsah

Jak připravit rajčata?

Jak připravit rajčata?

Rajčata důkladně omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Rajčaty hned plníme čisté sklenice. Nebojíme se rajčata do sklenic pořádně natlačit, víc se jich tam vejde a budou mít lepší chuť. Nejlepší je, když jsou naloženy pouze ve vlastní šťávě a proto v tomto receptu nezmiňujeme žádný nálev.

Jak připravit rajčata na plech?

Nejprve omyjte a rozkrojte rajčata. Vydlabejte dužinu a ještě jednou přepulte, aby vám vznikly z každého rajčete 4 díly. Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia a vyložte plech pečícím papírem. Rajčata na plech naskládejte řezem vzhůru, pokapejte olivovým olejem a posolte a ocukrujte je.

Jak na nakládané rajčata?

Nakládaná rajčata s bylinkami 1 Nejprve omyjte a rozkrojte rajčata. Vydlabejte dužinu a ještě jednou přepulte, aby vám vznikly z každého rajčete 4 díly. 2 Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia a vyložte plech pečícím papírem. 3 Rajčata na plech naskládejte řezem vzhůru, pokapejte olivovým olejem a posolte a ocukrujte je. 4 Vložte je do rozpálené trouby. Pečte 30 minut a poté... More ...

Jak připravit rajčata ve sklenici?

Do čisté sklenice opatrně vkládáme rajčata a prokládáme je čerstvými bylinkami. A závěr vše zalijeme horkým rostlinným olejem a dobře utěsníme. Rajčata skladujeme na tmavém a chladném místě a ve sklenici by měla vydržet cca 3 týdny. Kombinace rajčat s čerstvými bylinkami je geniální. Rajčata důkladně omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny.

Související příspěvky: