Jak připravit brambory plněné?

Obsah

Jak připravit brambory plněné?

Jak připravit brambory plněné?

Plněné brambory jsou jednoduché a přitom velmi efektní. Plněné brambory se připravují několika způsoby. Prvním a asi nejklasičtějším je rozkrojení brambory na dvě poloviny, jejich vydlabání a plnění směsí surovin. Další možností je bramboru pouze nakrojit nebo vydlabat celou a takto ji dále plnit a případně zapékat.

Jak dlouho vařit brambory?

2 Jak dlouho vařit brambory. Brambory, které potřebujete jako přílohu a které jste si předem oškrábali nebo oloupali a nakrájeli alespoň na poloviny (větší brambory i na čtvrtiny), budete vařit 8 – 20 minut, podle varného typu a také podle jejich stáří (nové nebo uleželé). Během vaření občas do brambor píchněte nožem či vidličkou.

Jaké je hnojení bramborů?

Brambory jsou náročné na živiny, vyžadují proto nejen organické, ale i minerální hnojení, např. kompost či rozleželý hnůj, z minerálních hnojiv se osvědčuje síran draselný nebo cererit rozhozený v dávkách asi 200–500 g na m2. Záhon by měl být zrytý a vyhnojený organickým hnojivem již na podzim.

Co dělat, když brambory vypěstujete?

Pěstování brambor není žádná věda. Zvládne to i začínající zahrádkář. Nevyžaduje žádné zvláštní znalosti ani dovednosti. A kdo jednou vlastnoručně vypěstované brambory ochutná, už nikdy nebude chtít ty ze supermarketu. Pokud tedy máte k dispozici volný záhon, zkuste letos brambory vysadit.

Související příspěvky: