Jak pěstovat rajčata v obchodě?

Obsah

Jak pěstovat rajčata v obchodě?

Jak pěstovat rajčata v obchodě?

Jak na to vám poradí odborník Stanislav Hecht, který pěstuje na 100 různých druhů této nejoblíbenější zeleniny. Pokud koupíte rajčata v obchodě, chutnají většinou málo „rajčatově“. To je dáno tím, že se jejich pěstitelé specializují jen na pár odrůd, jejichž plody dozrávají současně a vydrží dlouhou přepravu.

Co je masitá rajčata?

A masitá rajčata, ta jsou chuťové přímo excelentní. Rajčata svým pestrým množstvím druhů přímo vybízejí k experimentování,“ vysvětluje se s příslibem, že nám před novu sezónou poradí, jak na to. Zatím nabízí snímky nejrůznějších odrůd ze své vlastní sbírky:

Kde jsou zelená rajčata?

„Dnes jsou třeba v Itálii velmi populární zelená rajčata. Jsou i ve zralosti zelená s jen lehkým nádechem třeba do žluté. Ta jsou mimochodem jedna z nejchutnějších, stejně jako rajčata „tygrovaná“ Ta mají pruhy více barev či odstínů. A masitá rajčata, ta jsou chuťové přímo excelentní.

Proč jsou rajčata vodnaté koule?

Plody sice „nabudou“ a rychleji dozrají, ale pozor: „ Listy fotosyntézou vytvářejí všechny látky, které pak najdete v plodech. Takže nejsou-li listy, jsou rajčata vlastně jen vodnaté koule bez výrazné chuti,“ upozorňuje Hecht.

Související příspěvky: