Proč černé kočky nosí smůlu?

Obsah

Proč černé kočky nosí smůlu?

Proč černé kočky nosí smůlu?

Vypadá to tedy, že černé kočky opravdu nosí smůlu, nejvíc ovšem samy sobě. Na žebříčku nejčastěji adoptovaných barev se nacházejí na úplně posledním místě a podle statistického průzkumu by 25% lidí odmítlo osvojit si kočku v případě, že by na výběr byla právě jen černá.

Jak vznikla pověra o černé kočce přes cestu?

Dodnes známá pověra o černé kočce přes cestu a následné smůle vznikla totiž právě ve středověku. Fanatičtí lovci čarodějnic tehdy usoudili, že černá kočka je pro čarodějnici nepostradatelným společníkem a že v ní musí být ukryt ďábel.

Proč černé kočky kradou duši ve spánku?

Černé kočky prý také kradou duši ve spánku. Troufají si ale údajně jen na malé děti, nebo staré lidi. Jak to dělají, to už pověra bohužel neříká. Také díky těmto důvodům odmítá řada světových útulků povolit adopci černých koček v průběhu měsíce října, protože se bojí jejich týrání, v souvislosti s čarodějným svátkem Halloweenem.

Kdy se Černá kočka usadí?

Když vás černá kočka navštíví, čeká vás milé překvapení. Problém ale nastává v okamžiku, kdy se u vás rozhodne usadit. To vám přinese jistou smůlu ve všem na co sáhnete. V Jižní Americe dokonce zašli tak daleko, že pokud jim černá kočka přejde přes cestu, doporučuje se raději vrátit zpátky domů, ať už se nacházíte kdekoliv.

Související příspěvky: