Kde se vzaly kaštany?

Obsah

Kde se vzaly kaštany?

Kde se vzaly kaštany?

Jedlé kaštany mají pro lidský organismus obrovský přínos. Čistí játra od jedovatých zplodin a působí proti průjmům, psychickým poruchám a stavům úzkosti. V lidovém léčitelství a farmakologickém průmyslu se využívají i listy jako prostředek proti kašli. Kde se vzaly?

Jak připravit kaštany?

Kaštany vyjmeme z vody, osušíme a z jedné strany nařízneme slupku do kříže špičkou nože. Rozložíme je na plech nebo pánev a pečeme 20 minut při 180-210°C, až se slupka otevře a kaštany jsou na povrchu křehké, ale uvnitř měkké. To otestujeme vidličkou, ale lépe je jeden kaštan z várky rozříznout.

Proč jsou kaštany vhodnou potravinou při hubnutí?

Kaštany jedlé jsou vhodnou potravinou při hubnutí, protože mají nižší energetickou hodnotu než oříšky, chipsy nebo jiné slané pamlsky. Jedlé kaštany mají velké pozitiva na zdraví, trávení a podporují i zdravé hubnutí. Kde ještě pomáhají?

Co mají ledviny v těle?

Ledviny mají v těle ještě spoustu dalších úkolů: 1 Vylučují zplodiny, které tělo už dále neumí využít (např. močovinu, kreatinin, kyselinu močovou a další). 2 Ovlivňují množství vody, sodíku, draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku a dalších minerálů v těle, řídí kyselost (pH)... 3 Ledviny dále řídí krevní tlak (prostřednictvím množství tekutin a solí v těle a také hormonálně) a... More ...

Související příspěvky: