Co je červené víno?

Obsah

Co je červené víno?

Co je červené víno?

Co je červené víno a jak se vyrábí? Červené víno se vyrábí rozdrcením a zkvašením tmavě zbarvených vinných hroznů. Existuje velké množství různých druhů červeného vína, které se od sebe liší chutí a barvou.

Jaký je obsah alkoholu v červeném víně?

Obsah alkoholu v červeném víně se pohybuje zhruba mezi 12 – 15%. Konzumace přiměřeného množství červeného vína má řadu kladných účinků na lidské zdraví, což potvrzují i provedené klinické studie. Za léčivými účinky červeného vína stojí hlavně účinné antioxidanty, jichž je tento nápoj bohatým zdrojem.

Jaké jsou účinky červeného vína?

Konzumace přiměřeného množství červeného vína má řadu kladných účinků na lidské zdraví, což potvrzují i provedené klinické studie. Za léčivými účinky červeného vína stojí hlavně účinné antioxidanty, jichž je tento nápoj bohatým zdrojem. Také alkohol se do jisté míry (a při střídmé konzumaci) podílí na kladných účincích červeného vína ( 1 ).

Proč se červené víno vyrábí?

Červené víno se vyrábí rozdrcením a zkvašením tmavě zbarvených vinných hroznů. Existuje velké množství různých druhů červeného vína, které se od sebe liší chutí a barvou.

Související příspěvky: