Jaké je průměrné množství alkoholu v krvi?

Obsah

Jaké je průměrné množství alkoholu v krvi?

Jaké je průměrné množství alkoholu v krvi?

Aby člověk dosáhl takového množství alkoholu v krvi, musel by muž, průměrně vážící asi 80 kilogramů, vypít 'na ex' 2,5 litru 40% vodky. To je 5 půllitrových lahví, nebo ještě lépe 50 velkých panáků.

Jaké množství alkoholu je pro člověka smrtící?

Nikdo přesně neví, jaké množství alkoholu už je pro člověka smrtící – jde o velmi individuální záležitost. Většinou se pokládají za smrtelnou hranici 4 promile alkoholu v krvi: extrémní „rekordní čísla“ jsou nejčastěji způsobená selháním měřících přístrojů, testery jsou totiž značně nespolehlivé.

Kde se objevují mravenci?

„Mravenci se objevují v několika vlnách. Na podzim se do bytů a domů chodí ohřívat faraoni, tedy červení nebo nažloutlí mravenci, na jaře se v obydlích objevují většinou malí, černí mravenci. Shlukují se ve skupinkách podél oken, dveří, pod fasádou a postupně se snaží migrovat až do domu.

Je to proměnlivé množství alkoholu?

Konkrétní množství alkoholu, které člověka zabije, je velmi proměnlivé, upínat se k hranici 4 promile nedává smysl. Citlivější, nemocní nebo zesláblí lidé mohou zemřít i při mnohem menší množství, odolnější jedinci zase mohou vydržet i více, zejména pokud pijí pravidelně velké dávky alkoholu. Samozřejmě vždy záleží také na aktuálním stavu člověka.

Související příspěvky: