Jak se používá vlajka státu amerických?

Obsah

Jak se používá vlajka státu amerických?

Jak se používá vlajka státu amerických?

Současná podoba vlajky Spojených států amerických se používá od 4. července 1960, kdy byla přidána padesátá hvězda reprezentující Havaj. Americká vlajka má 14. června svůj vlastní svátek – tedy ve stejný den, kdy byla poprvé použita. Na Flag Day vyvěšují před svůj dům vlajku běžní občané, poprvé ji vyvěsila roku 1885 jistá učitelka z Wisconsinu.

Kdo byl první vlajkou USA?

První vlajkou USA byla Grand Union Flag a pokud v ní vidíte britský Union Jack, máte bod. Používala se od 3. prosince 1775 a již tehdy 13 pruhů vyvedených střídavě v červené a bílé barvě reprezentovalo 13 původních kolonií USA.

Kdo navrhl americkou vlajku?

O tom, kdo navrhl americkou vlajku, se dodnes spekuluje. Jedna z nejčastějších teorií říká, že ji poprvé ušila krejčí Betsy Ross z Pensylvánie na základě náčrtu od George Washingtona , Roberta Morrise a George Rosse.

Jak se skládá vlajka USA?

Vlajka USA se skládá ze 13ti pruhů. 7 z nich je červených, 6 bílých a modrý kanton s 50ti hvězdami. Pruhy představují původních 13 států zakládajících Spojené Státy Americké, hvězdy současné státy Unie na vlajce.

Související příspěvky: