Co je národní garda nebo polní armáda?

Obsah

Co je národní garda nebo polní armáda?

Co je národní garda nebo polní armáda?

Armáda může také znamenat polní armádu, která se liší od armádních rezerv; které jsou volány v době přírodních katastrof nebo války. Na rozdíl od toho se národní garda obvykle odvolává na milici nebo vojenskou sílu, polovojenské síly, policejní síly nebo četnictvo. Úloha národní gardy má dvojí povahu.

Kdo může být prezidentem republiky?

Prezidentem republiky může být zvolen občan, který má právo volit a dosáhl věku 40 let. V České republice je funkční období prezidenta 5 let. Nikdo nemůže být zvolen více než dvakrát za sebou. Zvolen také nemůže být občan, který byl potrestán za velezradu nebo za zásadní porušení Ústavy.

Kdo je velitel Národní gardy?

Na rozdíl od toho se národní garda obvykle odvolává na milici nebo vojenskou sílu, polovojenské síly, policejní síly nebo četnictvo. Úloha národní gardy má dvojí povahu. Většinou se jednotlivé státy řídí. V tom případě je státním velitelem vrchní velitel.

Kdo je spojen s prezidentem naší republiky?

Už z názvu je zřejmé, že je spojená s osobou prezidenta naší republiky. Patří mezi státní symboly. Pokud byste ji chtěli vidět, museli byste zajet na Pražský hrad anebo na zámek do Lán. Pokud budete mít štěstí, a zrovna tam bude pobývat i prezident, bude zcela jistě vlát nad jedním z těchto dvou míst.

Související příspěvky: