Jaké jsou nástrahy kupní smlouvy?

Obsah

Jaké jsou nástrahy kupní smlouvy?

Jaké jsou nástrahy kupní smlouvy?

Příprava kupní smlouvy sebou nese několik nástrah, které mohou celý převod ohrozit či alespoň zpomalit. V tomto seriálu o kupní smlouvě se budeme snažit tyto nástrahy demaskovat a dát návod jak se jim vyhnout. JUDr. Ondřej Preuss Ph.D.

Co se týká nemovitostí v kupní smlouvě?

Dnes se věnujeme otázce vymezení nemovitosti v kupní smlouvě. Tento blog se týká bytu, domu nebo pozemku. Zákon již nepoužívá pojem nemovitost, ale obecně hovoří o nemovité věci. Není však problém, pokud si ve smlouvě předmět koupě definujete jakkoliv, jen musí být pojmosloví konzistentní.

Jaké smlouvy musí být v registru smluv uveřejněny?

Smlouva a její metadata jsou následně po doručení do datové schránky registru smluv bezodkladně automatizovaně uveřejněny v registru smluv. Publikujícímu subjektu přijde do datové schránky potvrzení o uveřejnění. Jaké smlouvy musí být v registru smluv uveřejněny?

Bez uveřejnění povinných metadat se smlouva nepovažuje za uzavřenou?

Bez uveřejnění povinných metadat se smlouva nepovažuje za uveřejněnou podle zákona o registru smluv se všemi negativními následky, které zákon s neuveřejněním spojuje, jako je neúčinnost smlouvy nebo její zrušení. Povinnými metadaty jsou identifikace smluvních stran, vymezení předmětu smlouvy a datum uzavření smlouvy.

Související příspěvky: