Jaká je populace hnědých očí?

Obsah

Jaká je populace hnědých očí?

Jaká je populace hnědých očí?

Ve Spojených Státech se odhaduje, že hnědé oči má asi 41 % populace - zahrnuty jsou tmavě hnědé oči, světle hnědé a medově hnědé. Pokud přičtete ještě oříškové oči (někdy nazývané oříškově hnědé), je podíl v populaci ještě vyšší. Častý výskyt hnědých očí neznamená, že všechny hnědé oči jsou stejné.

Co se týče hnědých očí?

Pokud přičtete ještě oříškové oči (někdy nazývané oříškově hnědé), je podíl v populaci ještě vyšší. Častý výskyt hnědých očí neznamená, že všechny hnědé oči jsou stejné. Jejich vzhled má spoustu podob a mění se člověk od člověka a mít hnědé oči navíc přináší výhody ze zdravotního hlediska (více na toto téma později).

Kde jsou hnědé oči nejrozšířenější?

Hnědá barva očí je na světě nejrozšířenější. Hojnost výskytu hnědých očí se však výrazně mění s geografií. Většina lidí, jejichž domovem je Afrika a Asie, mají tmavě hnědé oči. Oči v tmavých odstínech hnědé je také velmi rozšířené na Středním východě.

Jaký je výskyt hnědých očí?

Hojnost výskytu hnědých očí se však výrazně mění s geografií. Většina lidí, jejichž domovem je Afrika a Asie, mají tmavě hnědé oči. Oči v tmavých odstínech hnědé je také velmi rozšířené na Středním východě.

Související příspěvky: