Co je sliz v moči?

Obsah

Co je sliz v moči?

Co je sliz v moči?

Sliz v moči je patologie, zejména ve velkém množství. Mírná přítomnost hlenu v moči by neměla vyvolávat obavy, ale pokud množství hlenu přesáhne minimální hodnoty, může to znamenat zánět ledvin nebo močových cest.

Co může být příčinou hlenu v moči?

Příčinou hlenu v moči může být také chronický autoimunitní zánět ledvin. Hlien v moči je spojen se zánětlivými procesy v močovém systému, které mohou narušit výtok moči a vyvolat zvýšenou produkci hlenu buňkami epitelu.

Proč může být hlen v moči těhotných žen?

Hlen v moči těhotných žen může být způsoben infekčními onemocněními (ureoplasma, chlamydie, mykoplazma). Tyto nemoci mohou nepříznivě ovlivnit nejen zdraví žen, ale i stav dítěte. Také hlen v moči se může objevit kvůli narušení ledvin, protože v těle těhotné ženy začnou tvrdě pracovat.

Může se objevit hlen v moči během těhotné ženy?

Také hlen v moči se může objevit kvůli narušení ledvin, protože v těle těhotné ženy začnou tvrdě pracovat. Výživa žen během tohoto období může ovlivnit analýzu moči: použití tuku ve velkém množství vede ke zvýšení cholesterolu a moč se stává zakalenou, dochází k ostrému pachu a slizovitým inkluzích.

Související příspěvky: