Jak se umístit žebřík?

Obsah

Jak se umístit žebřík?

Jak se umístit žebřík?

Sklon žebříku nesmí být menší než 2,5 : 1, za příčlemi musí být volný prostor alespoň 0,18 m a u paty žebříku ze strany přístupu musí být zachován volný prostor alespoň 0,6 m. Všichni zaměstnanci by měli vědět, jak správně umístit žebřík. Je velmi důležité, aby byla zajištěna jeho stabilita po celou dobu použití.

Jak opravit žebřík?

Postupujte následovně: 1 Označte žebřík evidenčním číslem a zapište ho do protokolu o kontrole. 2 Označte žebřík samolepícím štítkem, který určuje jeho max. nosnost 3 Zkontrolujte jednotlivé prvky žebříku - patky, stupačky, bezpečnostní pásky apod. a prověřte, zda nejsou poškozené. 4 Zkontrolujte všechny spoje a ujistěte se, že je žebřík pevný a že není prasknutý. More ...

Kovové žebříky musí být opatřeny ochranným košem.?

Kovové žebříky, pokud jsou zabudované do stavby a v případě, že jsou delší než 5 metrů, musejí být vždy opatřeny ochranným kovovým košem, který začíná ve výšce maximálně 3 metry nad úrovní nástupu na žebřík. Při používání závěsného žebříku je vždy nutné zajistit jeho bezpečné uchycení.

Proč používat žebřík při své práci?

Žebřík je specifickou pracovní pomůckou, která dokáže velice usnadnit práci, ale zároveň zvyšuje riziko vzniku pracovního úrazu a to zvláště při nesprávném používání žebříku. Na bezpečnost při práci s žebříkem se proto kladou nemalé nároky. Používáte při své práci žebřík?

Související příspěvky: