Jak vypořádat společné jmění manželů po rozvodu?

Obsah

Jak vypořádat společné jmění manželů po rozvodu?

Jak vypořádat společné jmění manželů po rozvodu?

Vypořádání společného jmění manželů po rozvodu může být poměrně složitou záležitostí, zvláště pokud se nedohodnete, proto se vyplatí, požádat o pomoc rozvodového právníka. NEDOŠLO K MAJETKOVÉMU VYROVNÁNÍ ANI TŘI ROKY PO ROZVODU. Pokud k vypořádání společného jmění nedojde do 3 let od rozvodu manželství, rozdělí za vás společné jmění manželů zákon.

Jaké jsou majetkové vyrovnání po rozvodu?

Vaše příběhy. Majetkové vyrovnání po rozvodu. Pro majetkové vyrovnání po rozvodu platí následující pravidla. Společné jmění manželů zaniká okamžikem zániku manželství. Od rozvodu manželství už hospodaříte každý sám za sebe. Společné jmění manželů včetně dluhů si ale mezi sebou musíte vypořádat.

Proč je nemovitost majetkem obou manželů?

Pokud například koupíte nemovitost za trvání manželství, a na straně kupujícího je pouze jeden z manželů, stává se nemovitost majetkem obou. „Pokud zanikne manželství, vychází se z toho, že podíly obou manželů na majetku patřícím do jejich společného jmění jsou stejné,“ říká advokát Tomáš Rada.

Je možné rozdělení majetku společného jmění manželů?

Rozdělení majetku ve společném jmění manželů je možné buď dohodou, což je také nevhodnější forma rozdělení. Ne vždy jsou však manželé při rozvodu nějaké dohody schopni. Potom může o rozdělení na návrh i jednoho z manželů rozhodnout soud.

Související příspěvky: