Proč je získání pitné vody otázkou života?

Obsah

Proč je získání pitné vody otázkou života?

Proč je získání pitné vody otázkou života?

Pro většinu z nás, z rozvinutého světa, je získání pitné vody otázkou chvíle, respektive pouhého otočení kohoutkem. Ovšem, mimo domov, mimo civilizaci, může být získání bezpečného zdroje pitné vody otázkou života a smrti. A také to nemusí být nic jednoduchého.

Kde koupit pitnou vodu z vodovodu?

V obchodech můžete koupit i zabalenou pitnou vodu z vodovodu. Nenechte se proto zmást obalem. Sledujte označení, původ, výrobce a složení vody. Do spotřebitelského balení je možné plnit přírodní minerální vodu, pramenitou vodu, kojeneckou a balenou pitnou vodu.

Co je balená pitná voda?

Balená pitná voda může být jakýkoliv výrobek, který splňuje požadavky na pitnou vodu podle vyhlášky č. 252/2004 Sb. Tato vyhláška stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody.

Co může způsobit pití neošetřené vody?

Mrkneme tedy na základní postupy, podíváme se, co může způsobit pití neošetřené vody a nakonec si zateoretizujeme. Existuje opravdu velké množství bakterií a parazitů, které se můžou dostat do vody, po jejímž vypití může člověk onemocnět (i smrtelně). Jak se tyto nemoci dostanou do vodního zdroje?

Související příspěvky: