Co je otrava kyselinou sírovou?

Obsah

Co je otrava kyselinou sírovou?

Co je otrava kyselinou sírovou?

Kyselina sírová může být otrávena pouze přímým kontaktem s ní. Otázka, která z forem otravy je přísnější: v párech nebo kapalině je stále nezodpovězena. Otrava kyselinou sírovou má velmi specifické příznaky]

Co je kyselina sírová?

kyselina sírová (H 2 SO 4) je kapalná chemická sloučenina, olejová a bezbarvá, rozpustná ve vodě s uvolňováním tepla a korozivní pro kovy a tkáně. Karbonizuje dřevo a většinu organické hmoty, když je v kontaktu s ním, ale je nepravděpodobné, že by způsobil požár.

Jaký je kontaktní způsob výroby kyseliny sírové?

Teoretické poznatky k problematice Kontaktní způsob výroby kyseliny sírové 3. Náměty na praktická cvičení k tématu 4. Pracovní listy pro žáka 5. Metodika pro hodinu základního typu 6. Metodika pro laboratorní cvičení 7. Použitá literatura a elektronické zdroje Výroba kyseliny sírové © Prášilová, Kameníček 3 1.

Co se týče kyseliny sírové?

Kyselina sírová patří do reaktivní skupiny silných oxidačních kyselin. - Reakce s vodou je zanedbatelná, pokud je kyselost nad 80-90%, pak je teplo hydrolýzy extrémní, může způsobit těžké popáleniny. - Silné oxidační kyseliny jsou obecně nehořlavé. Mohou urychlit spalování jiných materiálů poskytnutím kyslíku do místa spalování.

Související příspěvky: