Kdy si založit živý plot?

Obsah

Kdy si založit živý plot?

Kdy si založit živý plot?

Pokud si např. chcete založit živý plot v prostoru, který je asi 1–1,5 m široký, bude vhodnější tvarovaný živý plot. Hodí se do městských a moderních zahrad, ale poslouží i v předzahrádce.

Jak založit živý plot na zahradě?

Ve větších zahradách je nejlepší založit volně rostoucí živý plot s jedním, případně více druhy dřevin. Ideální výška je 1,5–2 m. Takové živé ploty jsou celoročně proměnlivé, na jaře, někdy i v létě hezky kvetou, dekorují je pěkné a leckdy zajímavé plody a na podzim barevné listy.

Jak pěstovat živé ploty?

Takové živé ploty jsou celoročně proměnlivé, na jaře, někdy i v létě hezky kvetou, dekorují je pěkné a leckdy zajímavé plody a na podzim barevné listy. Nedoporučuje se však zakomponovat do takového porostu příliš mnoho druhů dřevin, protože výsledný efekt by působil spíše chaoticky.

Proč jsou zelené ploty užitečné?

Tyto zelené ploty jsou velmi funkční a kromě dekorativního designu plní řadu užitečných úkolů: Vzhledem k tomu, že rostliny jsou vysazeny velmi blízko u sebe a jejich koruny se protínají pevně, takový plot slouží jako spolehlivá ochrana před zvědavýma očima.

Související příspěvky: