Proč je pitná voda hodnocena podle vyhlášky?

Obsah

Proč je pitná voda hodnocena podle vyhlášky?

Proč je pitná voda hodnocena podle vyhlášky?

Oproti tomu dealeři tvrdí, že zařízení zlepší kvalitu vody, protože pitná voda, která teče z kohoutku, není dostatečně kvalitní. Kvalita pitné vody je ovšem sledována již v průběhu výroby a na úpravnách vody, dále na vodojemech, v distribuční síti a konečně přímo u zákazníka, kde je hodnocena podle vyhlášky.

Může pomoci pravidelné pití vody?

Ke zlepšení kvality pleti může pomoci pravidelné pití vody. Některé výzkumy dokonce zjistily souvislost mezi nízkým příjmem tekutin a předčasným stárnutím. Doktor Navarro podotkl, že hydratace organismu může některým lidem pomoci vyčistit pleť a vypadat mladší.

Co se týče pitné vody?

Pitná voda musí mít takové fyzikálně chemické vlastnosti, které nepředstavují ohrožení veřejného zdraví. Voda nesmí obsahovat žádné organismy a látky, které by v počtu nebo koncentraci mohly ohrožovat veřejné zdraví. Radiologické ukazatele řeší vyhláška 307/2002 k atomovému zákonu. U vodovodu je to kohoutek u spotřebitele.

Jak zajistit jakost pitné vody podle zákona?

V případě, že vlastník je zároveň provozovatelem, je povinnost zajistit jakost pitné vody záležitostí vlastníka. V případě, že pitnou vodu vyrábí jako součást své podnikatelské činnosti nějaká fyzická či právnická osoba z individuálního zdroje, tak má tato osoba povinnost provádět kontrolu kvality pitné vody podle této vyhlášky podle zákona.

Související příspěvky: