Proč jsou zelené brambory jedovaté?

Obsah

Proč jsou zelené brambory jedovaté?

Proč jsou zelené brambory jedovaté?

Je to způsobeno špatným skladováním. O tom, že jsou zelené brambory jedovaté, už jste určitě nejednou slyšeli. A není to jen nějaká babská povídačka. Vám sice v obvyklém množství nijak zvláště neublíží, dětem je ale rozhodně nedávejte, ani tehdy, když je důkladně okrájíte.

Jaké jsou brambory zdravé?

I když držíte dietu, můžete brambory jíst. Brambory jsou ve skutečnosti velice zdravé a prospěšné. Mají totiž vysoký obsah vitaminu C a draslíku a taky spoustu dalších látek, jako jsou hořčík, fosfor, mangan, selen a další.

Jak to je s brambory?

Sto gramů brambor obsahuje pouze 290 kJ. Pokud si k nim přidáte zakysanou tučnou smetanu, sýr či slaninu, už to asi moc dietní nebude. Navíc brambory obsahují rezistentní škrob, který není tak snadno stravitelný, tudíž podle Amandy Conway ve skutečnosti neabsorbujeme všechny bramborové kalorie.

Co se týče hubnutí brambor?

Pokud jde o hubnutí, nejde o odstranění určité potraviny nebo skupiny potravin z jídelníčku, ale o snížení kalorií, které se počítají. Neexistují žádné důkazy, že by brambory, pokud se připraví správným způsobem, přispívaly ke zvýšení váhy,“ říká Britt Burton-Freeman, vedoucí studie.

Související příspěvky: