Co je krmení Shetlandských Pony?

Obsah

Co je krmení Shetlandských Pony?

Co je krmení Shetlandských Pony?

O krmení shetlandských pony nevyšlo téměř nic. Abychom si uvědomili, jak máme koně a tedy i shetlandy krmit, měli bychom znát anatomii trávícího aparátu koně, nebo alespoň tvar jeho žaludku, který se liší od tvaru tohoto orgánu u jiných zvířata a tak nejen neumožňuje koni zvracet, ale je i příčinou náchylnosti koní ke kolikám.

K čemu potřebujete shetlandského poníka chovat?

Nejprve si ujasněte, k jakému účelu chcete shetlandského poníka chovat a jaké máte pro jeho chov podmínky a dle toho vybírejte. minishetland do KVH 87 cm – takový pony je určený hlavně k chovu jako hobby koník, bez pracovního využití a to tím spíše, čím je menší – jsou chováni i shetlandi s KVH pod 80 cm.

Jak krmení shetlandů?

Jak bylo výše uvedeno, právě správným použitím slámy můžeme krmení a tím náklady na chov shetlandů podstatně snížit. Dovolím si uvézt vlastní příklad. Vždy jsem měl pro shetlandy dostatek pastvy, ale přikrmoval jsem celé letní období, které bylo od půlky března do listopadu senem.

Jak se dožije Shetland?

Shetland se v pohodě dožije v plné síle i plodnosti 25 let, jsou však známi i mnohem starší poníci. Bohužel až v posledních letech jsou pro všechny koně včetně shetlandů ( i bez původu) povinné průkazy koní, do té doby byli pony prodáváni zcela bez dokladů a jejich věk byl při prodeji upravován.

Související příspěvky: