Na kolik vyjde generální oprava motoru?

Obsah

Na kolik vyjde generální oprava motoru?

Na kolik vyjde generální oprava motoru?

Na kolik generální oprava motorů vyjde? Ceny generální oprav jsou velice rozdílné a záleží na typu motoru, jeho aktuálním stavu i na tom, na kolik chce zákazník zachovat originální díly. Ceny generálních oprav tak začínají zhruba na 3 000 korun a mohou se vyšplhat až několik desítek tisíc korun, což bývá hodnota funkčního leč použitého motoru.

Jaká je generální oprava motoru?

Oprava motoru v tomto rozsahu vyžaduje čas a peníze. Dochází při ní ke kontrole a repasování všech součástí motoru. Pokud jsou použity špatné nebo vadné díly, motor ani po opravě nebude fungovat správně. Pokud se pro generální opravu rozhodneme, je důležitý výběr servisu.

Jak jsou provedeny opravy motoru?

Při generální opravě jsou zkontrolovány všechny komponenty motoru - vstřikovače, turbo, vodní pumpa, EGR ventil, písty a kroužky, ložiska a další. Všechny součásti jsou poté postupně opraveny a repásovany.

Jaké jsou příčiny poškození motoru?

Důraz je přitom kladen na ty porouchané součásti motoru, které byly pravděpodobnou příčinou jeho poškození. Konkrétně tyto části bývají opraveny, pokud to jde. V opačném případě servis navrhuje instalaci nových komponentů, aby nedošlo k opakované poruše ze stejné příčiny. Některé části původního motoru jednoduše opravit nejdou.

Související příspěvky: