Jaká je otrava kočky?

Obsah

Jaká je otrava kočky?

Jaká je otrava kočky?

Otrava kočce ale hrozí i tehdy, když žije výhradně v bytě nebo rodinném domě. Pokud kočku máte, tak mi určitě potvrdíte, že kočky velmi rády okusují nejrůznější pokojové květiny. Bohužel celá řada z nich je jedovatá. Namátkou je to třeba tchýnin jazyk, hyacinty, diefenbachie, brambořík, monstera nebo vánoční hvězda.

Může to být otrava kočky?

Mám pro vás ještě jeden typ možné otravy koček, o kterém jsem se dočetla teprve nedávno, ale se kterým se prý veterináři setkávají poměrně často. Kočku někdy neúmyslně otráví sám její majitel a to tak, že jí aplikuje nevhodný přípravek proti blechám a klíšťatům. Pro kočky jsou totiž smrtelně nebezpečné antiparazitické prostředky určené pro psy.

Jak otrávit kočku venku?

Kočka má sice 9 životů, ale otrávit se může. Jak to poznat? Jestliže máte kočku, která se může volně pohybovat venku, a není to kočka takzvaně bytová, možná už jste se bohužel s případem otravy setkali. Občas se totiž stává, že venkovní kočky chytí živou myš, která ale před tím sežrala jed na hlodavce.

Může kočka otrávenou myš snědly?

Kočka ale může mít různé vnitřní oděrky a drobná vnitřní zranění a kvůli zhoršené srážlivosti krve může následně dostat vnitřní krvácení, které bývá smrtelné. Bohužel v případě venkovních kočiček si dokážu jen těžko představit způsob, jak zabránit tomu, aby otrávenou myš snědly.

Související příspěvky: