Jak pěstovat brambory v sudu?

Obsah

Jak pěstovat brambory v sudu?

Jak pěstovat brambory v sudu?

Jak pěstovat brambory v sudu 1 Výběr a úprava nádoby. Klíčovým bodem je výběr nádoby. Můžete si zvolit velké sudy s objemem 200 l , ale klidně si vystačíte i s menšími soudky, nádobami na smetí ... 2 Sázení a péče. Výsadba je velmi podobná jako při klasickém pěstování na zahradě. ... 3 Sběr. Sběr se provádí po asi 10 týdnech nebo když sazenice rozkvetou a začínají žloutnout. ...

Jak pěstovat brambory?

Pěstovat brambory lze mnoha způsoby, takže na své si přijdou majitelé zahrad, ale i lidé bydlící v panelákovém bytě s balkonem. Nemusíte přitom oplývat žádnými extra pěstitelskými dovednostmi. Tuto činnost zvládne snad každý. Doba výsadby závisí na teplotě a stavu půdy (půda by se neměla lepit na nářadí).

Jak pěstovat brambory venku?

Většina lidí sází brambory venku do záhonu či na políčku. Obejdete se ale i bez pozemku. Brambory lze totiž pěstovat i jinak. Brambory ke konzumaci lze pěstovat i na terase či balkoně. Nádoba, ve které budou růst, musí být hluboká a prostorná. Slušnou úrodu lze údajně vypěstovat v nádobě o objemu asi 200 litrů.

Kde se sází naklíčené brambory?

Naklíčené brambory se sází do půdy teplé 6 – 8 °C, kterou jste předem dobře prokypřili do hloubky 15 - 20 cm. Ve vyšších oblastech prohřátí půdy uspíšíte použitím netkané textilie či fólie. Obvyklý termín výsadby se pohybuje od konce března v nejteplejších oblastech až po druhou polovinu května v podhorských a horských oblastech.

Související příspěvky: