Co znamená aerace v akváriu?

Obsah

Co znamená aerace v akváriu?

Co znamená aerace v akváriu?

Aerace mimo jiné způsobuje míchání vodních vrstev se vzduchovými bublinami, pomáhá vyrovnat teplotu v akváriu na všech úrovních, a to zejména v případě, že voda je uměle vyhřívaná, eliminuje náhlé změny teploty vody, horizontálně i vertikálně.

Jak upravit vodu v akváriu?

Pohyb vody v akváriu je důležitým úkolem pro každého akvaristy: je životně důležitý pro všechny živé organismy. Tento proces lze upravit několika způsoby. Nejjednodušší, ale zároveň velmi efektivní způsob je konvekce, tj. Ohřívač je instalován v akváriu, který ohřívá vodní vrstvy.

Jak určit intenzitu osvětlení v akváriu?

Jak určit přijatelnou intenzitu osvětlení v akváriu? Můžete se setkat s informacemi, že optimální výpočet je 0,5 W na litr vody v akváriu. Tento výpočet však nelze nazvat jedinou pravdou.

Odkud může voda padnout v akváriu?

Na první pohled se zdá, že samotná fráze "akvarijní vodopád" je absurdní. A opravdu: jak, odkud a kde může voda padnout, pokud je to akvárium již naplněno? Samozřejmě, pokud je "banka" zaplavena vodou, například až do poloviny, pak může být takové zařízení umístěno tak, že horní část vodopádu je nad úrovní aqua.

Související příspěvky: