Jaké potraviny obsahují železo?

Obsah

Jaké potraviny obsahují železo?

Jaké potraviny obsahují železo?

Jaké další potraviny obsahují železo? 1 Červené maso. Červené maso a vaječný žloutek jsou důležitými zdroji železa v potravinách. ... 2 Čočka. Čočka má 70-110 mg/kg, takže i ona je velkým pomocníkem při doplnění železa. Tato luštěnina navíc obsahuje i velké množství rostlinných bílkovin a stopových prvků. 3 Cizrna. Další luštěnina, která obsahuje mnoho železa, je cizrna. Přesněji ho v ní najdeme kolem 60 mg/kg. Cizrna je potravinou, která zažívá boom především v posledních letech.

Jaké jsou doporučené dávky železa pro organizmus?

Bylo zjištěno, že ženy, které jedly maso, si udržovaly vyšší zásoby železa než ty, které užívaly doplňky stravy se železem ( 26 ). Shrnutí: Jedna 100 g porce hovězího masa obsahuje 15% denní doporučené dávky železa a červené maso je tak jedním z nejdostupnějších zdrojů hemového železa pro organizmus.

Proč je železo důležité pro organizmus?

Železo je důležitým prvkem, který v organizmu plní několik důležitých funkcí. Většina lidí trpí jeho nedostatkem, a tak se v tomto článku podíváme na to, jak s pomocí vhodných potravin můžete železo rychle doplnit. Proč je železo pro organizmus důležité?

Co může způsobit nedostatek železa při menstruaci?

Nedostatek železa může vyvolat anémii (chudokrevnost nebo-li nedostatek červených krvinek) a vyvolávat příznaky, jako je například únava. Nedostatkem železa jsou nejvíce ohroženy ženy při menstruaci, které nekonzumují dostatek potravin s vysokým obsahem železa, aby si ztracené železo doplnily.

Související příspěvky: