Jak způsobovat znečišťování vody?

Obsah

Jak způsobovat znečišťování vody?

Jak způsobovat znečišťování vody?

Znečišťování vody způsobuje škody člověku a ostatním živým organizmům závislých na vodě. Jakost vody musí odpovídat požadavkům pro různé způsoby jejího využití, zejména musí odpovídat normám lidského zdraví. Použitá voda vrácená do zdroje nesmí zabránit jeho dalšímu použití pro veřejné či soukromé účely.

Jaké jsou příčiny nemocí z pitné vody?

Ale také v České republice a dalších vyspělých zemích je každý rok zaznamenáno několik epidemií z pitné vody, i když naštěstí jen výjimečně končí smrtí. Původci nemocí mohou být u pitné vody povahy biologické, chemické nebo radiologické. Následující přehled uvádí hlavní zástupce ze všech uvedených oblastí.

Jaké jsou fyzikální vlastnosti vody?

Pro fyzikální vlastnosti jako je např. mrznutí, tání, var, odpařování a kondenzace je rozhodující teplota. Fyzikální a chemické vlastnosti vody obecně jsou velmi důležité údaje, které musíme znát, abychom byli schopni vodu dopravovat od zdrojů ke spotřebitelům v požadované kvalitě, případně využívat vody v technologických procesech.

Co je ukazatel rovnovážného stavu vody?

jeden ze základních ukazatelů rovnovážného stavu vody, vyjadřuje zda je voda povahy kyselé nebo zásadité. Obsah jednotlivých chemických prvků je dán vyhláškou č.428/2001 Sb. Vzhledem ke stoupajícímu množství budovaných rozvodů vody z mědi v objektu, chci zde upozornit na problém obsahu mědi ve vodě. Měď – Cu:

Související příspěvky: