Proč je přívod spalovacího vzduchu důležitý?

Obsah

Proč je přívod spalovacího vzduchu důležitý?

Proč je přívod spalovacího vzduchu důležitý?

1. Proč přívod spalovacího vzduchu? Pro hoření je potřeba do topeniště dodávat dostatek kyslíku, který tam přichází se vzduchem. Kyslík ze vzduchu se zúčastní hoření, přemění se na spaliny (kouř) a vyletí komínem. Množstvím dodávaného vzduchu regulujeme intenzitu/rychlost spalování paliva. Krby/kamna tedy neustále spotřebovávají vzduch.

Jaká je délka přívodu vzduchu?

Vlevo je délka přívodu vzduchu, kde rovné úseky jsou jasné, ale každý ohyb o 90° se počítá jako 2,5metru rovného vedení. Takže například pokud mám vedení 5 metrů a jsou na něm dva ohyby 90° (tj. 2x 2,5metru), tak budu počítat, že moje vedení je dlouhé 5 + 2,5 + 2,5 = 10 metrů.

Může to dojít ke špatnému spalování vzduchu?

Pokud by byl vzduchu nedostatek, může v topeništi dojít ke špatnému spalovaní, tedy že spaliny nedohoří úplně, dehtují, špiní sklo, časem jakoby přestávají hořet - neodevzdají tedy všechnu energii a plýtváme palivem.

Proč je potřeba dostatek spalovacího vzduchu pro hoření?

Krby nebo krbová kamna nutně vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Nedostatek vzduchu může vést k problémům se spalováním a k ohrožení životů. 1. Proč přívod spalovacího vzduchu? Pro hoření je potřeba do topeniště dodávat dostatek kyslíku, který tam přichází se vzduchem.

Související příspěvky: