Kdy je vhodné prořezat jabloň?

Obsah

Kdy je vhodné prořezat jabloň?

Kdy je vhodné prořezat jabloň?

Zahrádkáři se často ptají, kdy mají prořezat jabloň a jak to udělat správně. Pro tento postup je vhodné kdykoli v roce, vše záleží na cílech a cílech, kterým majitel zahrady čelí. Jarní prořezávání nebo lapování například pomáhá osvobodit strom od větví, které nepřežily zimní teplotní změny.

Jak prořezávat jabloně a hrušně?

Jak prořezávat jabloně a hrušně 1 Pravidla pro prořezávání jádrovin. Po výsadbě jabloně i hrušně stříháme vždy na jaře před rašením. Korunka stromu má mít... 2 Výchovný řez ve třetím a čtvrtém roce. Třetí a čtvrtý rok po výsadbě volíme v principu stejný postup jako v předešlém... 3 Udržovací řez. Jabloně potřebují průklest častěji než hrušně. Určujícím ukazatelem pro uplatnění... More ...

Jak prořezáváme jabloně?

Jarní prořezávání nebo lapování například pomáhá osvobodit strom od větví, které nepřežily zimní teplotní změny. Práce v létě vám umožní oddálit kvetení stromu pro příští sezónu. Jabloně jsou také řezány na podzim, aby se připravily na nadcházející zimu, a to i v zimě.

Kdy ořezávat jabloně?

Jabloně patří k ovocným stromům, které milují bohaté přirozené světlo a netolerují stagnaci vzduchu uvnitř koruny. Úspěšné vyřešení těchto dvou problémů pomáhá zahradníkovi ořezávat. Prořezávání jabloní je důležitý proces, kdy a jak to udělat správně, každý zahradník musí vědět.

Související příspěvky: