Jak dát LED žárovku do svítidla?

Obsah

Jak dát LED žárovku do svítidla?

Jak dát LED žárovku do svítidla?

Dáme-li takovou LED žárovku do matného nebo průhledného svítidla, budeme zklamáni, že nesvítí nahoru, a celkově to zkazí dojem z osvětlení. Do svítidel, která vyžadují světlo ve všech stranách, je vhodné dát LED žárovku, která svítí obdobně jako klasická žárovka (např. má v baňce pásky nebo jiný systém přivádějící světlo do všech stran).

Proč svítí LED žárovky nahoru?

Řada LED žárovek mají sice tvar žárovky, ale svítí pouze svým „hřibem“, tedy pouze na jednu stranu. Dáme-li takovou LED žárovku do matného nebo průhledného svítidla, budeme zklamáni, že nesvítí nahoru, a celkově to zkazí dojem z osvětlení.

Jak se vyplatí náhrada za LED žárovky?

Výměna za LED se často vyplatí i v případě náhrady za všesměrové klasické nebo halogenové žárovky. Výhoda takové náhrady závisí nejen na ceně nové tzv. LED žárovky, ale také na tom, jak často s uvedenou žárovkou svítíte. Pokud ji používáte často, např. v obývacím pokoji, v ložnici nebo v kuchyni, náhrada se jistě vyplatí.

Kolik elektřiny potřebuje LED žárovka?

Naopak LED žárovka využije plných 75-85 % na vytvoření světla. Z tohoto důvodu spotřebuje méně elektřiny při zachování stejné svítivosti. Výhody LED žárovek. Nižší spotřeba energie – LED žárovky se řadí do energetické třídy A, kdežto klasické žárovky spadají do tříd E – G. Dlouhá životnost žárovky.

Související příspěvky: