Jak odstranit kryt narcisů?

Obsah

Jak odstranit kryt narcisů?

Jak odstranit kryt narcisů?

Jakmile se ohlásí jaro, nezapomeňte kryt odstranit, aby vám pod ním nerostly neduživé, vytáhlé a vybělené výhonky. Jak začnou narcisy rašit, ranní chlad už jim neublíží. Místa s hlubokým stínem jsou jednou z nevhodných variant pro výsadbu narcisů, pokvetou tu málo a „vybledle“.

Proč jsou narcisy jedovaté?

Jednu nepříjemnou vlastnost narcisy mají – celá rostlina a hlavně jejich cibule jsou jedovaté. Sliz vytékající ze stonků může podráždit pokožku citlivých osob a ani některé řezané květiny se v jedné váze s narcisy nesnáší.

Kde zryjte půdu na narcisy?

Před plánovanou výsadbou zryjte půdu na vybraném stanovišti asi na hloubku rýče a zaryjte dobře uleželý kompost (pokud nemáte, použijte kupované hnojivo). Vybírejte stanoviště slunečné, kde vám narcisy dříve rozkvetou, i když pod opadavé stromy či keře je můžete vysadit bez obav také: než se olistí dřeviny, budou mít narcisy světla dostatek.

Jaké jsou dělení narcisů?

Nejčastěji se používá dělení podle tvaru a postavení květu do 13 základních skupin a několika podskupin: 1 Trubkovité narcisy mají trubku, která je stejně dlouhá nebo delší než okvětní lístky. 2 Dlouhokorunné narcisy mají korunky ve tvaru trubek, pohárků, kalíšků apod., které jsou kratší než okvětní lístky. Tato... 3 Krátkokorunné květy mají korunku (také nazývanou pakorunka),... More ...

Související příspěvky: