Jak se připravuje smažená cibulka?

Obsah

Jak se připravuje smažená cibulka?

Jak se připravuje smažená cibulka?

Smažená cibulka je připravována podle klasického receptu na přípravu aromatické a křupavé cibulky. Čerstvá bílá cibule se nakrájí na pravidelné plátky, rychle se obalí hladké mouce a ihned se osmaží dozlatova. Mouka vytvoří křupavou kůrku a cibule nesaje tolik oleje.

Jaká je sklizeň ozimé cibule?

Ještě časnější sklizeň než u cibule pěstované ze sazečky mají ozimé odrůdy cibule (například Augusta, Hiberna). Osivo se vysévá od poloviny srpna do začátku září a má vegetační dobu přibližně 180 dní. Velkou výhodou ozimé cibule je možnost sklízet již od jara mladou cibulku s natí.

Jak připravit cibuli?

Postup přípravy receptu 1 Velkou cibuli oloupeme a ukrojíme vršek, aby měla rovný tvar a spodek, abychom zachovali jako podstavec. Cibuli velmi... 2 Poté smícháme v jedné misce 1 vajíčko a 250 ml mléka. 3 V další misce smícháme 250 ml (mam na to odměrku, malý hrníček) hladké mouky, sladkou papriku, sušené oregano, česnekový... 4 Cibuli nejprve namočíme do vajíčka s mlékem, potom... More ...

Kdy a jak sklízet cibuli?

Kdy a jak sklízet cibuli. Vhodný čas pro sklizeň cibule závisí na způsobu jejího pěstování i na poloze místa, kde ji pěstujeme. Ranější sklizeň mají cibule vypěstované ze sazečky - v nižších polohách většinou v polovině července, ve vyšších polohách o dva týdny později.

Související příspěvky: