Jak napojení na veřejnou kanalizaci?

Obsah

Jak napojení na veřejnou kanalizaci?

Jak napojení na veřejnou kanalizaci?

Obecně pravidla napojení na veřejnou splaškovou kanalizaci: 1 Úsek potrubí mezi vyústěním vnitřní kanalizace a veřejnou kanalizací, zjednodušeně řečeno mezi trubkou, která vede z... 2 Každá připojená nemovitost musí mít svou vlastní kanalizační přípojku. To znamená, jsou-li na jednou pozemku dva domy... 3 Kanalizační přípojku pořizuje na své náklady vlastník nemovitosti. V... More ...

Můžeme zařadit všechny odpadní vody do veřejné kanalizace?

Ostatní odpadní vody – do této skupiny zařazujeme odpadní vody, které nelze zařadit do předcházejících skupin, nebo které se do veřejné kanalizace dostaly za nepředvídaných okolností. Balastní odpadní vody – veřejnou kanalizaci zatěžují nárazově. Jde především o podzemní vody vniklé do kanalizace při výstavbě.

Jak se započalo s výstavbou kanalizační sítě v Praze?

S veřejnou výstavbou kanalizační sítě se započalo v druhé polovině 18. století v Praze, kdy se vybudovalo 44 km stok, jež byl vyvedeny 35 výustmi do Vltavy. O 100 let později se započalo s budováním moderní stokové sítě.

Jak čistit odpadní vody v kanalizaci?

Tlaková kanalizace či větevný systém stok pro vás již po prostudování této kapitoly nebudou problémem. Budete umět popsat základní způsoby čistění odpadních vod. Naučíte se rozlišovat jednotlivé typy stokových sítí. Zjistíte, že odpadní vody nám v kanalizaci mohou proudit nejen gravitačně. Uvědomíte si nesmírnou důležitost recyklace odpadních vod.

Související příspěvky: