Jak otestovat mikrofon?

Obsah

Jak otestovat mikrofon?

Jak otestovat mikrofon?

Klikněte na „Otevřít nastavení zvuku“. Ukáže se vám okno nastavení – „Zvuk“. Vyhledejte v něm sekci „Vstup“ a zde již vidíte možnost „Otestovat mikrofon“. Poté, co začnete mluvit, by se měl níže umístěný pruh s ikonou mikrofonu začít pohybovat a zbarvovat do modra. To znamená, že je váš mikrofon funkční.

Můžete použít mikrofon jako výchozí zařízení?

Potom ve sloupci klikněte na „Ovládací panel zvuku“ a vyberte kartu „Záznam“. V ní vyhledejte mikrofon, který chcete používat. Klikněte na něj pravým tlačítkem a v zobrazené nabídce zvolte „Nastavit jako výchozí zařízení“. Mikrofon, který chcete používat, můžete nastavit jako výchozí zařízení.

Jak nastavit mikrofon na Windows 10?

Klikněte pravým tlačítkem na ikonu hlasitosti na liště Windows 10 → „Otevřít nastavení zvuku“ → „Spravovat zvuková zařízení“. Zde zkontrolujte, zda není mikrofon v sekci „Zakázáno“. Pokud ano, klikněte na něj, tím se vám zobrazí tlačítko „Povolit“, které můžete použít k aktivaci mikrofonu.

Jak nastavit aplikací přístup k mikrofonu?

Povolte aplikacím používání mikrofonu. Otevřete nabídku nastavení (Start → napsat „nastavení“ → otevřít Nastavení), v ní klikněte na položku „Soukromí“, potom v levém sloupci vyberte „Mikrofon“ a nakonec se v pravé části obrazovky přesvědčte, že máte přepínač „Povolit aplikacím přístup k mikrofonu“ nastaven na „Zapnuto“.

Související příspěvky: