Jak se bující trávník zbavil se sekačky?

Obsah

Jak se bující trávník zbavil se sekačky?

Jak se bující trávník zbavil se sekačky?

Jarní dny a bující trávník nás už letos asi všechny přinutily poprvé vyjet se sekačkou. Někteří možná byly zaskočeni tím, jak se zima na stavu sekačky podepsala a začali zvažovat pořízení nového stroje. Sekačka na trávu ovšem není něčím, co bychom kupovali každý den.

Kde je důležitá trávníková výživa?

Na podzim je důležitá výživa trávníku. Abychom jej dostali do výborné kondice před zimou, od září až do poloviny listopadu (dle vývoje počasí) aplikujeme speciální podzimní trávníková hnojiva, jež mají upravený poměr živin pro jeho podzimní výživu.

Jak se trávník provzdušňuje?

Ten trávník provzdušní a zbaví ho odvěkého nepřítele - mechu. Obvykle se trávník provzdušňuje na jaře a na podzim jen v oblastech s kyselou půdou a větším výskytem mechu.

Co dělat, když trávník neroste?

Na podzim už tráva téměř neroste, a pokud trávník posekáte nízko, nebude dostatečně chráněn před mrazy. Sekejte ideálně na takovou střední výšku. Pokud přemýšlíte o nákupu nové zahradní techniky, třeba v některém z posezónních výprodejů, kupte si vertikutátor. Ten trávník provzdušní a zbaví ho odvěkého nepřítele - mechu.

Související příspěvky: