Jak uchovávat banány?

Obsah

Jak uchovávat banány?

Jak uchovávat banány?

Uchovávání oloupaných banánů 1 Oloupané banány vložte do vzduchotěsné plastové nádoby a tu uskladněte v mrazáku. V případě potřeby si banány můžete... 2 Banán potřete limetkovou nebo citronovou šťávou. Kyselá vrstva působí jako ochranné činidlo a udrží banánůn déle... 3 Oloupané banány namočte v roztoku octa a vody. Tento postup funguje také působením kyselosti a... More ...

Jak působí banány na naše zdraví?

A jak působí na naše zdraví? Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině.

Co obsahuje banán na denní dávky?

Banány obsahují velké množství vlákniny a také řadu antioxidantů. Jeden středně velký banán (118 gramů) dále obsahuje (1, 2, 3): Draslík: 9% doporučené denní dávky. Vitamin B6: 33% doporučené denní dávky.

Co jsou banány pro tělu prospěšné?

Shrnutí: Banány obsahují poměrně velké množství vlákniny a rezistentní vlákniny, které představují vhodnou potravu pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím ústrojů a pomáhají také v obraně proti rakovině tlustého střeva (kolorektální karcinom).

Související příspěvky: