Co se stane po vybudování plynovodní přípojky?

Obsah

Co se stane po vybudování plynovodní přípojky?

Co se stane po vybudování plynovodní přípojky?

Po vybudování plynovodu nebo plynovodní přípojky může nastat situace, kdy distributor projeví zájem plynárenské zařízení odkoupit či pronajmout. Čeká vás tedy ještě proces vyřešení majetkoprávních vztahů a ošetření praktické stránky užívání a údržby zařízení.

Co může způsobit přepis smlouvy o dodávkách plynu?

Přepisu smlouvy může zabránit také rozhodnutí nového nájemce přejít k jinému dodavateli. V takové situaci musí bývalý odběratel uzavřít svou smlouvu o dodávkách zemního plynu, výsledkem čehož se stane odpojení plynové přípojky a demontáž plynoměru.

Kdo se přistěhuje do bytu s připojeným plynem?

Nový zákazník se ze začátku přistěhuje do bytu s připojeným plynem a nebude muset platit revizní zprávu, která je vždy vyžadována při znovupřipojení odběrného místa.

Jak nainstalovat plynoměr?

V momentě, kdy uzavřete smlouvu s dodavatelem zemního plynu se s dodavatelem rovnou domluvte na návštěvě technika, který přijde k vám domů nainstalovat plynoměr. Pro technika mějte připravenou revizní zprávu o bezvadnosti plynové přípojky a splnění všech technických podmínek připojení. Po instalaci plynoměru můžete začít odbírat zemní plyn!

Související příspěvky: