Jak připravit ovesné vločky?

Obsah

Jak připravit ovesné vločky?

Jak připravit ovesné vločky?

Příprava ovesných vloček je navíc hravě jednoduchá, chutnají skvěle naslano i nasladko a navíc rychle zaženou hlad. Lze je připravovat na stovky různých způsobů. Nejrychlejší je ale jejich zalití teplým nebo studeným mlékem či vodou a na závěr stačí přidat trochou ořechů nebo ovoce.

K čemu jsou ovesné vločky oblíbené?

Vločky jsou oblíbené také osmahnuté na pánvi s vajíčky nebo se přidávají do polévek. Zručnější jedinci si mohou připravit ovesné placky, sušenky nebo karbanátky. A v neposlední řadě si z nich můžete připravit křupavou granolu k snídani. Vybrali jsme pro vás zajímavé recepty, v kterých ovesné vločky hrají prim:

Proč jsou ovesné vločky výživné?

Ovesné vločky jsou neuvěřitelně výživné Nutriční složení ovesných vloček je velmi dobře vyvážené. Vločky jsou dobrým zdrojem sacharidů a vlákniny, včetně silné vlákniny beta-glukanu. Obsahují také více bílkovin a tuku než většina zrn. Ovesné vločky mají mnoho důležitých vitamínů, minerálů a antioxidačních rostlinných látek.

Proč jsou ovesné vločky hitem posledních let?

Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny. Ovesné vločky jsou hitem posledních let ve zdravé výživě. Zdánlivě obyčejná surovina je nejen velmi výživná, ale i plná vitaminů, stopových prvků a vlákniny.

Související příspěvky: