Co jsou Kuličkové šrouby?

Obsah

Co jsou Kuličkové šrouby?

Co jsou Kuličkové šrouby?

Kuličkové šrouby jako řešení přenosu pohybu jsou zpravidla dražší, než další dostupná řešení. Zpravidla také vyžadují velice precizní a intenzivní mazání. Kvůli tomu je také potřeba je izolovat od vlivů prostředí, prašnosti a malých částic, které se bohužel zejména při obrábění generují ve velkém.

Kde jsou šroubové šroby?

Šroubů od společnosti Killich s.r.o. si můžete všimnout ve velkých stavbách, v automotive, ve velkých průmyslových závodech, ve veřejných budovách, ale také v domácnostech, kde je využijí i drobní kutilové. Zkrátka všude tam, kde je potřeba kvalitní spoj.

Co jsou šrouby s hlavou nebo závrtné?

Šrouby mohou být s hlavou nebo závrtné. U šroubů je důležité znát druh šroubu, jeho rozměr podle závit a délku šroubu : ŠROUB M10 x 50. Matice se liší tvarem. Je u nich důležité znát typ matice a její rozměr podle závit : MATICE M10. Matice i šrouby jsou normalizované součásti, které jsou udávány pomocí morem.

Jaké jsou výhody kuličkového šroubu?

Předpětí kuličkového šroubu eliminuje vůli a pomáhá dosahovat přesnosti pohybu na úrovni přesnosti zpracování jednotlivých částí soustrojí. Přenos přes kuličkové ložisko potom zajišťuje naprosto minimální tření. Kuličkové šrouby jako řešení přenosu pohybu jsou zpravidla dražší, než další dostupná řešení.

Související příspěvky: