Jaké jsou nejlepší stehenní řízky?

Obsah

Jaké jsou nejlepší stehenní řízky?

Jaké jsou nejlepší stehenní řízky?

Nejlepší jsou stehenní řízky, jejich maso je šťavnatější než to z prsou. Přesto u nás lidé raději připravují řízky prsní. Ty je nejlepší předem naložit třeba do jogurtu nebo majonézy, uvidíte, že pak budou křehčí a šťavnatější.

Jak připravit řízky?

Tři dny starou veku, popřípadě housku nebo rohlík "oloupejte" nebo okrájejte a ze střídky nastrouhejte potřebné množství strouhanky. Nikdy řízky neobalujte předem, vždy až těsně před smažením. A na množství tuku nešetřete, řízek by měl při smažení "plavat".

Jaké množství tuku můžete použít při smažení řízek?

Nikdy řízky neobalujte předem, vždy až těsně před smažením. A na množství tuku nešetřete, řízek by měl při smažení "plavat". Ideální je použít na polovinu množství olej a na polovinu sádlo, tato směs se totiž nebude tak přepalovat.

Jak usmažit řízek?

Není ale řízek jako řízek. Usmažit opravdu měkký a šťavnatý kousek s křupavou strouhankou na povrchu je totiž věda. Prozradíme vám proto pár fíglů, díky kterým se vám to podaří. Je pravda, že obalit a osmažit se dá v podstatě cokoliv. Pokud vám ale záleží na výsledku, raději se při výběru masa zamyslete.

Související příspěvky: