Co se používá pro označení ženšen?

Obsah

Co se používá pro označení ženšen?

Co se používá pro označení ženšen?

Označení ženšen se dnes používá vlastně pro tři různé rostliny: čínský (korejský nebo japonský) všehoj (Panax ginseng), americký všehoj (P guinquefolius) a sibiřskou rostlinu s podobnými účinky (Eleutherococcus senticosus).

Může zázvor vyprazdňovat žaludku?

Shrnutí: Zázvor pravděpodobně urychluje vyprazdňování žaludku, což může pomáhat lidem s chronickými trávicími problémy (dyspepsií) a souvisejícími žaludečními potížemi. Bolestivá menstruace (dysmenorea) trápí řadu žen.

Proč je ženšen záhadný?

Ženšen je zázračný i záhadný zároveň. Kořen této nenáročné, břečtanu podobné liány se užíval v léčitelství od nepaměti, je zmiňován ve více než 1500 knihách a odborných publikacích, přesto se o jeho účincích vedou nekonečné debaty. Jeho zastánci nazývají ženšen tím nejlepším tonikem, což je vlastně čínský lékařský termín pro celkový životabudič.

Jak se pověst ženšenu rozšířila?

Když se pak pověst ženšenu rozšířila, zjistilo se, že roste na mnohem větším území, než kam se jezuitům podařilo dostat. Na krátkou dobu se stala velmi populární, protože kolonisté měli zájem o její afrodiziakální účinky, ale většina z nich byla nakonec zklamaná.

Související příspěvky: