Jak změřit kondenzátor?

Obsah

Jak změřit kondenzátor?

Jak změřit kondenzátor?

Díky tomu můžete měřit i velmi malé kapacity a zkoušet svod kondenzátorů s velmi dobrou izolací. Při zkoušení kondenzátoru na tomto přípravku změříte snadno a rychle oba důležité parametry kondenzátoru, totiž kapacitu a kvalitu izolace. Princip měření

Jaký je odpor kondenzátoru?

Odpor kondenzátoru souvisí s jeho kapacitou a proudovou frekvencí. Čím větší jsou poslední dva parametry, tím nižší je jeho kapacitní odpor. Mezi obrovským počtem kondenzátorů se rozlišují dva hlavní typy: polární (elektrolytický), nepolární. Jako dielektrikum se v těchto zařízeních používá papír, sklo a vzduch.

Co jsou kondenzátory?

Kondenzátory jsou druhem „skladu“ energie, kterou se vzdávají, když dojde k krátkodobému výpadku napájení. Kromě toho určitý typ těchto prvků odfiltruje užitečné signály a přiřadí frekvenci zařízení, která generují signály.

Jak se měří kapacita kondenzátora?

Kapacita se měří tak, že kondenzátor se nabíjí a vybíjí přes odpor napětím obdélníkového průběhu o stálé velikosti 15 V mezivrcholově a známé frekvenci, a měří se proud, který teče kondenzátorem. Svod se měří tak, že na kondenzátor se připojí stejnosměrné napětí 15 V a měří se protékající proud.

Související příspěvky: