Jaké jsou léčivé účinky jablečného octa?

Obsah

Jaké jsou léčivé účinky jablečného octa?

Jaké jsou léčivé účinky jablečného octa?

Jablečný ocet patří mezi nejoblíbenější a některé studie dokonce potvrzují, že má řadu léčivých účinků na lidské zdraví. Jablečný ocet pomáhá při hubnutí, reguluje hladinu cukru v krvi a pomáhá při léčbě cukrovky druhého typu. Tento článek je souhrnem vědecky ověřených léčivých účinků jablečného octa.

Může jablečný ocet snížit chuť k jídlu?

Shrnutí: Jablečný ocet na jedné straně může pomoci snížit chuť k jídlu, ale může také vyvolat nevolnost, zejména pokud je konzumován jako součást nápojů s nepříjemnou chutí. Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí.

Jak probíhá kvašení jablka a jablečného octu?

Prvním krokem je kvašení (mletá jablka či jablečný mošt jsou vystaveny působení kvasinek, které fermentují cukry a mění je v alkohol). Druhým krokem je působení bakterií, které dále fermentují alkohol a dochází ke vzniku kyseliny octové, která tvoří hlavní účinnou látku jablečného octu.

Může to být vliv jablečného octa na zdraví kostí?

Nemáme žádné klinické studie, které by zkoumaly vliv jablečného octa na hladinu draslíku v krvi a na zdraví kostí. Nicméně existuje případ hypokalémie (snížení draslíku v krvi pod normální mez) a ztráty kostní hmoty, který byl vyvolán dlouhodobou nadměrnou konzumací jablečného octa.

Související příspěvky: