Co můžete použít do potpourri?

Obsah

Co můžete použít do potpourri?

Co můžete použít do potpourri?

Do potpourri můžete přidat plátky exotického ovoce, třeba sušených grapefruitů, pomerančů, mandarinek nebo kiwi. Plátky by měly být dokonale vyschlé. Z voňavých květin si můžete uvázat malé kytice a použít je jako dekoraci.

Jak se zbavit potpourri?

Když potpourri vyvane, zkuste ho rukama lehce načechrat a promíchat, vůně se znovu rozvine. Nebo si kupte malou lahvičku příjemného voňavého oleje a do usušené směsi přidejte pár jeho kapek. Případně si začněte střádat nové květy do další vonné směsi, to už je na vás. Květy nebo okvětní lístky sušte vždy rozložené na čistém bílém papíru.

Co je potpourri?

Potpourri je název pro vonnou směs bylin. Jeho tradice vznikla v Anglii, velmi rozšířená je ale také ve Francii. Směs bylinek se většinou aranžuje v ozdobných porcelánových miskách, lze je ale také uchovat v látkovém sáčku a zavěsit do prostoru nebo uložit na místo, odkud se bude vůně rozlínat po celé místnosti.

Jak se podtrhne potpourri z růží?

Vůni dobře podtrhne také sušená kůra z pomeranče nebo citrónu. Potpourri z růží se skládá ze sklenky lístků růží, hrsti sušeného měsíčku, hrsti šípků, polévkové lžíce hřebíčku a nalámaného stvolu skořice.

Související příspěvky: