Znáte rozdíl mezi smetanou a zakysanou smetanu?

Obsah

Znáte rozdíl mezi smetanou a zakysanou smetanu?

Znáte rozdíl mezi smetanou a zakysanou smetanu?

Znáte rozdíl? 1 Smetana na vaření. Smetana na vaření má obvykle kolem 12 % tuku. Problémem smetany na vaření podobně jako u zakysané smetany je její špatná tepelná stabilita. 2 Smetana ke šlehání. Musí obsahovat alespoň 30 % tuku. Po ušlehání se z ní stává šlehačka. Čím tučnější smetana je, tím lépe půjde ušlehat. 3 Zakysaná smetana. Jedná se o sladkou smetanu zakysanou mléčnými bakteriemi. Zakysaná smetana musí podle české normy obsahovat alespoň 10 % mléčného tuku a mléčné bakterie.

Kde můžeme nahradit zakysanou smetanu?

Kde jinde můžeme nahradit zakysanou smetanu? 1 Polévku zjemněte mlékem s trochou rozpuštěného másla. Takto připravená směs skvěle nahradí smetanu a navíc si sami... 2 Do dezertů použijte místo zakysané smetany tučný bílý jogurt nebo uvařený vanilkový pudink. Pudink má konzistenčně... 3 Do salátu použijte rovněž bílý jogurt. Díky jeho nízké energetické hodnotě tak nemusíte se... More ...

Proč je zakysaná smetana méně tučná?

Zakysaná smetana je na rozdíl od sladké méně tučná a mnohem lépe stravitelná, někdy ji tak snesou i lidé s poruchou trávení mléčného cukru – laktózy. Zakysaná smetana dále obsahuje kromě plnohodnotných bílkovin i řadu důležitých vitamínů a minerálů.

Co je smetana na vaření?

Smetana na vaření. Smetana na vaření má obvykle kolem 12 % tuku. Problémem smetany na vaření podobně jako u zakysané smetany je její špatná tepelná stabilita. Pokud ji používáte na zjemnění polévek, do omáček, přidává se až na konci, kdy hrnec stáhneme z plotny a po přidání smetany už nevaříme!

Související příspěvky: