Co je nejvyšší čas na výsadbu cibule a česneku?

Obsah

Co je nejvyšší čas na výsadbu cibule a česneku?

Co je nejvyšší čas na výsadbu cibule a česneku?

Na výsadbu cibule a česneku je nejvyšší čas! Slunce, vyšší teploty a vyhřátá půda, to je to, co cibule a česnek potřebují, aby začaly růst. Kdo nestihl podzimní výsadbu, měl by si pospíšit. Podle předpovědi může být okolo nuly jen na horách, a tak nic nebrání jarní výsadbě cibule a česneku.

Jak dlouho budeme sklízet cibuli?

Cibuli sklízíme, když začne nať žloutnout, v krčku se zatáhne a zhruba v polovině rostlina polehne. Cibuli vytáhneme za nať a za pěkného počasí ji můžeme nechat doschnout na záhonu jeden až dva týdny. Za vlhkého počasí ji musíme sklízet včas a nechat cibuli doschnout na lískách.

Kdy a jak zasadit cibuli?

Kdy a jak cibuli zasadit? 1 Z předpěstěných sazenic - sazeničky zasadíte do truhlíku nebo do pařeniště předem, a teprve ke konci dubna, kdy naklíčí,... 2 Z přímého výsevu - semena zasejete již na začátku března, pak je sjednotíte, a necháte růst do zimy. Většinou se jedná o... 3 Ze sázečky - dlouho asi nejběžnější způsob, sazečky (malé cibulky pro sadbu) zasadíte na přelomu... More ...

Kde se sází cibule?

Cibule se běžně sází na přelomu března a dubna, kdy už nehrozí větší zima. V zásadě máte tři možnosti, jak ji pěstovat. Z předpěstěných sazenic - sazeničky zasadíte do truhlíku nebo do pařeniště předem, a teprve ke konci dubna, kdy naklíčí, je přesunete na pole.

Související příspěvky: