Jaké jsou rozměry bonsajů?

Obsah

Jaké jsou rozměry bonsajů?

Jaké jsou rozměry bonsajů?

Existují následující druhy bonsaje: - miniaturní 5 - 15 cm, mezi kterými se rozlišuje tzv. "bonsaj s drápkem" (5 - 15 cm) a "baby bonsaj" (7,5 - 15 cm). Výšku rostliny měříme od okrajů nádoby nebo od základů kořenů až do nejvyššího bodu rostliny.

Kdo je bonsaj?

BONSAJ (BONSAI) A JEJÍ OBECNÝ POPIS. V překladu z japonského "bonsaj", což znamená „rostlina v ploché nádobě“. Původní zemí bonsaje bylo mylně předpokládané Japonsko, ve skutečnosti se umění pěstování miniaturních stromů v nádobách objevilo v starověké Číně, asi před 2 tisíci lety.

Kde se pěstuje bonsaj v nádobách?

Původní zemí bonsaje bylo mylně předpokládané Japonsko, ve skutečnosti se umění pěstování miniaturních stromů v nádobách objevilo v starověké Číně, asi před 2 tisíci lety. BONSAJ (BONSAI) A JEJÍ OBECNÝ POPIS. V překladu z japonského "bonsaj", což znamená „rostlina v ploché nádobě“.

Kde se pěstuje bonsaj v okrasných miskách?

Technika zaštipování zakrslých stromů v okrasných miskách pochází z Japonska a odtamtud se k nám také dováží četné druhy dřevin, které jsou pro tento způsob pěstování vhodné. Některé druhy stromů, z nichž lze bonsaj vypěstovat, nalezneme i v naší přírodě.

Související příspěvky: