Jak se táboří netopýři v bytě?

Obsah

Jak se táboří netopýři v bytě?

Jak se táboří netopýři v bytě?

Táboří-li netopýři v bytě déle, můžete si pak rovnou vymalovat a zrekonstruovat celý byt,“ říká Karel Makoň. Máte-li smůlu a netopýra či netopýry doma máte, manipulujte s nimi co nejvíce opatrně. Můžete se je snažit vyhnat z bytu tak, že přes zvíře přehodíte prostěradlo či ručník a opatrně jej vynesete ven.

Jak dlouho žijí netopýři v České republice?

V České republice žije až 26 druhů netopýrů a dožívají se kolem 40 let. Díky lidské činnosti ubylo přirozených úkrytů netopýrů, a proto jsou nuceni přesídlovat do lidských obydlí, kostelů a jiných staveb. Pokud se ve vašem domě, na půdě či kdekoli jinde nachází netopýři, buďte při jejich vystěhování opatrní, jelikož jsou chránění.

Jaký je počet netopýrů v České republice?

V České republice žije až 26 druhů netopýrů a dožívají se kolem 40 let. Díky lidské činnosti ubylo přirozených úkrytů netopýrů, a proto jsou nuceni přesídlovat do lidských obydlí, kostelů a jiných staveb.

Proč se k vám nastěhují netopýři?

Na noc, nebo i na delší dobu, se k vám nastěhují netopýři. Netopýři nejsou lidem nebezpeční, naopak jde o užitečné a chráněné živočichy, ale jako spolubydlící za mnoho nestojí. Jak si je domů nepustit? Jednoduše. Víme, reklamy jsou otravné. A respektujeme, že je máte vypnuté :-) Budeme rádi, když nás podpoříte jinak.

Související příspěvky: